İsrail polisi Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

TULKERM (AA) - İsrail polisinin, Batı Şeria'nın Tulkerm kentinde bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye...

TULKERM (AA) - İsrail polisinin, Batı Şeria'nın Tulkerm kentinde bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın Tulkerm kentinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan arbedede askerler, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olayda karnına isabet eden kurşun nedeniyle Huzeyfe Süleyman (18) adındaki bir Filistinli genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Müdahalede ayrıca 3 kişi, gerçek merminin isabet etmesi sonucu yaralanırken çok sayıda Filistinli, İsrail polisinin attığı gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin, İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı