‘İsrail ordusunda askerlik  yapan Türk vatandaşları var’

‘İsrail ordusunda askerlik yapan Türk vatandaşları var’

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 363. Basın açıklamasını Kayalı Park'ta gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı Platform sözcüsü Bayram Vanlı yaptı

 Toprağı bereketli kılan, onu vatan yapan üzerindeki değerler olduğunu belirten Vanlı şunları söyledi: “Kutsalların yaşanıp ikame edildiği toprak; kutsallığın mekânı, fuhşun, fücurun, zulmün hâkim olup uygulandığı yer de günahların mekânıdır. Toprak değerlerle üzerinde yaşayan insanlarla verilen mücadele ile anlam kazanır. Gazze toprakları İzzettin El-Kassam Tugayları'ndan komutanların şahadetleri ile yeniden bereketlendi, gelecek nesiller için daha münbit bir hale dönüştü. Şehit liderler ve şehit komutanlar diyarı Gazze, şanlı, şerefli silsileyi devam ettirmekte ve gelecek nesillere bir örneklik sunmaktadır. Hamas liderlerinden Ebu Daif e yapılan suikast girişimi ailesinden onlarca şehit verilmesine sebebiyet vermiştir. Bir hareketin, bir savaşın önderleri, ailelerini, sevdiklerini, yakınlarını şehit verme pahasına mücadeleye devam ediyorsa bu ağır bedeller onların mücadele azmini yok etmiyorsa onları yenebilecek hiçbir kuvvet yoktur. Ebu Daif ve direnişin yiğit önderleri İsrail için korkulu rüya olmaya devam edecektir.

İSRAİL ORDUSUNDA ASKERLİK YAPAN TÜRK VATANDAŞLARI CEZALANDIRILMALI

Uzlaşmacı devletler ve liderlerin İsrail'in varlığını ve çıkarlarını korumak üzere kurguladıkları her ateşkes ve barış önerileri, yiğit önderlerin kanlarının yanında anlamını yitirecek ve kabulü imkânsız hale gelecektir. Onların Siyonist İsrail'in varlığı üzerine kurguladıkları her öneri ve plan beyhude bir çabadan ibarettir. Ülkemizden bu kanlı işgale destek vermek için İsrail'e giden ve bu savaşa katılan Türk pasaportlu kimselerin varlığı bilinmektedir. Bunların bir kısmı hala Filistin topraklarında Müslümanlara karşı savaşmakta, bir kısmı da Türkiye'ye dönmüştür. Bu kirli savaşa katılan kanlı eller ve onların iğrenç bedenleri ya ülkemizde bulunmakta ya da kutsal topraklarımızı kirletmektedirler. İsrail ordusunda Siyonist işgalci İsrail ordusunda askerlik yapan Türk vatandaşları tespit edilmeli, onların İslam'a ve Müslümanlara yönelik düşmanlıkları sebebi ile cezalandırılmalıdır. Bu savaşa gönüllü olarak katılanlarda tespit edilmeli, diğerleri ile beraber onlarda cezalandırılmalıdır. Hükümet derhal İsrail'le çifte vatandaşlık uygulamasını kaldırmalı, İsrail'in Filistin'de yaptıklarını soykırım olduğu açıkça ilan edilmeli, İsral'e soykırım uygulanmasından dolayı yaptırımlar uygulanıp onlarla bütün sosyal, siyasal ve ekonomik ilişkiler derhal kesilmelidir. Filistin toprağı bir turnusol kâğıdı gibidir. Er ya da geç bütün renkleri ortaya çıkaracaktır.

Ferit Hepokur-Memleket