İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki müzakereler

İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki müzakereler

Filistinli Başmüzakereci Ureykat: "Teröre karşı zafer kazanmak, İsrail işgal bataklığının kurutulmasında gizlidir"

NEW YORK (AA) - Filistinli Başmüzakereci Saib Ureykat, "Teröre karşı zafer kazanmak, İsrail işgal bataklığının kurutulmasında gizlidir çünkü bölgede şer ve terör ideolojisini besleyen kötü düşüncenin kaynağı İsrail'dir" dedi.

Ureykat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, "İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için bir takvimin belirlenmesi" çerçevesinde görüşmeler yapacağını belirtti. 

"İsrail'in dünyaya yük olmaya başladığını" belirten Ureykat, Mısır arabuluculuğunda, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yürütülen dolaylı müzakerelere başlanmasından kısa süre önce İsrail'in Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürmesine ilişkin "İsrail dolaylı müzakerelerin sabahında 2 Filistiniye suikast düzenliyor. Ateşkes var ve bu tehlikeli bir durum. İsrail, müzakere değil dikte yöntemi uyguluyor" ifadesini kullandı.

- "Zafer kazanmak isteniyorsa..."

İsrail'in 4 bin dönümlük araziye el koyarak, yeni Yahudi yerleşim birimleri inşası için ihale açtığına da değinen Ureykat, "Dünya terörle mücadeleden bahsediyor. Teröre karşı zafer kazanmak isteniyorsa İsrail işgal bataklığının kurutulmasında gizlidir. Bölgede şerrin ve terör ideolojisini besleyen kötü düşüncenin kaynağı İsrail'dir" diye konuştu.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Filistinli Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin El-Halil'de bu sabah düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıklamıştı.

 Müzakereler için Kahire'de bulunan Filistin heyeti, İsrail'in 2 Filistinliye suikast düzenlemesini kınayarak, bu eylemin müzakereleri iptal etmek amacıyla yapıldığını ileri sürmüş ve görüşmeler kesintiye uğramıştı. Birkaç saatlik kesintinin ardından, dolaylı müzakereler tekrar başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı