İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı ateşkes

İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı ateşkes

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri:

GAZZE (AA) - Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinli gruplarla yapılan ateşkese ilişkin açıklamalarını, "umutsuz bir girişim" olarak nitelendirdi. 

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, ''Netanyahu'nun, direnişin isteklerini elde edemediği yönündeki açıklaması, saçma ve anlaşmanın maddeleriyle çelişiyor'' değerlendirmesinde bulundu. 

Hamas'ın, Gazze'de olduğu iddia edilen İsrail askerlerinin cesetlerinin aranmasını kabul etmeyeceğini belirten Ebu Zuhri, Netanyahu'nun, direnişin şartlarına boyun eğdiğini ve İsraillilerin bu gerçeği bildiğini kaydetti.

Ebu Zuhri, Hamas'a güçlü bir darbe indirildiği açıklamalarına ilişkin ise ''Netanyahu'nun açıklamaları, uğradıkları hezimeti, direnişin kahramanlığı ve İsraillilerin hayatını felç eden gücünü örtbas etme adına yapılan umutsuz bir girişim'' ifadesini kullandı.

İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında varılan kalıcı ateşkes sonrasında ilk kez halkına seslenen Netanyahu, Hamas’ın, isteklerinin hiçbirini elde edemediğini ve saldırılarında büyük yara aldığını söylemişti.

İsrail'in Gazze'ye 51 gündür sürdürdüğü saldırıların ardından Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde varılan anlaşma gereği önceki gün saat 19.00'da kalıcı ateşkesin uygulamaya konulduğu açıklanmıştı.  

 İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetti, 11 bin 100 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı