İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistinli hayatını kaybetti

İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistinli hayatını kaybetti

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanesinde 4 ay önce kanser teşhisi konulan 57 yaşındaki Filistinli tutuklunun "tıbbi ihmal" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.Filistin...

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanesinde 4 ay önce kanser teşhisi konulan 57 yaşındaki Filistinli tutuklunun "tıbbi ihmal" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, 32 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve 21 yıldır tutuklu bulunan 57 yaşındaki Filistinli Hüseyin Atallah'ın 4 ay önce akciğer, omurga, karaciğer, pankreas ve beyin kanseri olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İsrail mahkemesi, Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün bu yöndeki raporlarına rağmen Atallah'ın serbest bırakılmasına ve tedavi görmesine izin vermeyerek bugün hayatını kaybetmesine sebep oldu." ifadelerine yer verildi.

Atallah’ın durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı İsrail’in Beer Yakov beldesindeki Assaf Harofeh hastanesinde hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, "Atallah’ın sağlık durumunun iflasının asıl sorumluları, işgalci İsrail makamları ve İsrail Cezaevleri İdaresidir. Bu makamlar, mahkumiyetinin büyük bir kısmını tamamlamış olan Atallah’ın Filistin hastanelerinde tedavi görmesini reddetmiş, hayatının son demlerini ailesiyle geçirmesine izin vermemiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail hapishanelerinde 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :