İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Gazze'de düzenlenen gösteride İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapıldı

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplanan Filistinliler, yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

AA muhabirine konuşan tutuklu Muhammed el-Besyuni'nin annesi Sadiye el-Besyuni, "Tutukluların serbest bırakılması ve mahkumlara sunulan şartların iyileştirilmesi için her hafta burada toplanıp insan hakları örgütleri ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Besyuni, tutuklulara yönelik ihlallerin son bulması için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

- Takas anlaşmasının yıl dönümü

Öte yandan, Hamas, İsrail'le "esir takası anlaşması"nın beşinci yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de bir program düzenledi.

Toplantıda Hamas adına konuşan Iyad Ebu Fenune, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilere hitaben, "Arkanızda, özgürlüğünüze kavuşmanız için yoğun çaba harcayan kişiler var. Serbest bırakılmanız için esir takası çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Hamas ile İsrail arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık olarak bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :