İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Batı Şeria'da düzenlenen gösteride Filistinli tutukluların serbest bırakılması istendi

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması talebiyle Batı Şeria'nın Bire kentinde gösteri düzenlendi.

Bire'deki Uluslararası Kızılhaç binası önünde toplanan ve İsrail hapishanelerindeki yakınlarının resimlerini taşıyan eylemciler, Filistinli tutukluların serbest bırakılması için Filistin'in resmi kurumları ile uluslararası kuruluşlara çağrı yaptı.

Filistinli aktivist İsam Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, uluslararası yasaları göz ardı ederek Filistinlileri yargısız tutukluyor ve açlık grevi yapan tutukluların da taleplerini görmezden geliyor." dedi.

İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren 4 tutukludan 2'sinin durumunun kritik olduğunu belirten Ebubekir, "Onları her an kaybedebiliriz." ifadesini kullandı.

Filistinli Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fara, İsrail'in idari tutukluluk uygulamasını protesto etmek için 25 Eylül'de açlık grevine başlamıştı. Ammar Hamur 25, Kifah Hitab da 14 gündür açlık grevini sürdürüyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin makamlarının verilerine göre, İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :