İsrail hapishanelerindeki çocuklar ve kadınlar

İsrail hapishanelerindeki çocuklar ve kadınlar

Filistin Esirler Heyeti:- " İsrail hapishanelerinde Filistinli 450 çocuk, 29 kadın tutuklu bulunuyor"

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli çocuk tutuklu sayısının 450, kadın tutuklu sayısının ise 29 olduğu bildirildi.

Filistin Esirler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinde 13 ila 17 yaşları arasında 9'u idari tutuklu 450 çocuğun bulunduğu belirtildi. Ayrıca açıklamada 2015 yılından bu yana 2 bin 500 çocuğun gözaltına alındığı aktarıldı.

Hapishanelerdeki çocukların yüzde 95'inin bu süreçte çeşitli işkencelere tabi tutulduğu, darp edildiği ve hakarete maruz kaldığı, çocukların büyük çoğunluğunun evlerinden gözaltına alındığı kaydedildi.

Tanıklıklarına başvurulan çocukların soruşturmalarda darp edildiklerini, hakarete uğradıklarını, hücrelere konulduklarını, tehdit edildiklerini ve psikolojik baskılara maruz kaldıklarını, suçu kabul etmeye ve içeriğini bilmedikleri ifadeleri imzalamaya zorlandıklarını anlattığı ifade edildi.

İsrail'in Ofer Hapishanesi'ni ziyaret eden Filistin Esirler Heyeti avukatlarından Luey Akke, İsrail mahkemelerinin tutuklulara verdiği para cezalarının devamlı arttığını ve bununla birlikte haklarında katı hükümlerin çıkarılmaya devam ettiğini belirterek, Ofer Hapishanesi'nde vurularak yaralanmış veya hasta olan çok sayıda Filistinli tutuklunun bulunduğunu ifade etti.

- İsrail hapishanelerindeki kadın tutuklular

Heyetin avukatlarından Hanan el-Hatib, Filistinli kadın tutukluların tutulduğu Hasharon hapishanesinde 11'i kız çocuğu olmak üzere 29 kadının bulunduğunu, henüz 13-14 yaşlarını aşmayan kız çocuklarının olduğunu belirtti.

Hapishanedeki Filistinli kadınların zor hayat ve sağlık koşulları içerisinde yaşadığını ifade eden Hatib, bölgede havaların soğuduğunu bu nedenle tutukluların kışlık giyecek, battaniye ve ısıtıcı eksikliği çektiğini dile getirdi.

Hatib, avukatlarıyla görüşürken elleri ve ayaklarının kelepçelenmesi, baskınlar ve verilen cezaların kadıların çoğunda psikolojik rahatsızlıklara yol açtığını kaydetti.

Resmi veriler, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklunun bulunduğunu gösteriyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :