İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinliler

İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinliler

Tecrit uygulanan tutuklu Filistinli Sabit:- "Hapishane yönetimi tutukluların yanında bulunan yiyecekleri ve üzerlerindeki elbiselerini aldı. Onlara, bulundukları yerden başka bir yere nakledilen tutukluların giydiği Eş-Şebas adı verilen elbiseleri verdi.

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren ve tecrit uygulanan Filistinli Muslime Sabit, "Hapishane yönetimi tutukluların yanında bulunan yiyecekleri ve üzerlerindeki elbiselerini aldı. Onlara, bulundukları yerden başka bir yere nakledilen tutukluların giydiği Eş-Şebas adı verilen elbiseleri verdi. Ayrıca 8 günde bir izin verdiği avluya çıkmayı da yasakladı." dedi.

Filistinli Esirler Komitesi Avukatı Mutez Şukeyrat, Sabit ile görüştüğünü açıkladı.

Şukeyrat'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre Sabit, açlık grevine başladıkları zaman hapishane yönetiminin kendisi ile 6 Filistinliyi İsrail'in kuzeyinde bulunan Hedayram hapishanesine naklettiğini kaydetti.

Hedayram hapishanesinde 2 gün kaldığını ve daha sonra oradaki bütün tutukluların Ramle kentindeki tecrit hapishanesine götürüldüğünü ifade eden Sabit, şunları anlattı:

"Hapishane yönetimi tutukluların yanında bulunan yiyecekleri ve üzerindeki elbiselerini aldı. Onlara, bulundukları yerden başka bir yere nakledilen tutukluların giydiği Eş-Şebas adı verilen elbiseleri verdi. Ayrıca 8 günde bir izin verdiği avluya çıkmayı da yasakladı."

Sabit, hapishane yönetimlerinin, tutukluların açlık grevine ara vermesi için baskı uyguladığını aktardı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :