İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, uluslararası camiaya, açlık grevindeki Filistinli tutuklular için acil müdahale çağrısı yaptı

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, uluslararası camiaya, İsrail hükümetinin Filistinli tutukluların isteklerine karşılık vermesi için müdahale çağrısında bulundu.

Ureykat'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Filistin Başkonsolosu Pierre Cochard ile Japonya'nın Filistin Temsilcisi Takeshi Okubo'yu kabulünde yaptığı konuşmada Ureykat, 26 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutukluların hayatından İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

Uluslararası camiayı, İsrail hükümetinin uluslararası kararlar, insan hakları ile 1949 Cenevre Sözleşmesi'ni uygulaması ve tutukluların haklı isteklerini yerine getirmesi için acil müdahaleye çağıran Ureykat, İsrail hükümetinin tüm yerleşim birimi inşaatlarını durdurmasını ve özellikle Doğu Kudüs'te uyguladığı emrivaki siyasetine son vermesini istedi.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :