İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

İsrail, "Zaytouna" gemisine müdahalesi sonrasında alıkoyduğu 13 kadın aktivisti ülkelerine geri gönderdi- Zaytouna gemisinde olan İspanyol aktivist Sandra Barrilaro: -"İsrail, yasa dışı bir eylemle uluslararası sularda bize müdahale etti"-"İsrail, kusurun

MADRİD (AA) - İsrail ordusunun uluslararası sularda müdahalede bulunarak el koyduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı Zaytouna gemisindeki 13 kadın aktivist, sınır dışı edildi.

Gemide bulunan ve iki gün İsrail tarafından alıkonulduktan sonra bugün Madrid'e gönderilen İspanyol aktivist Sandra Barrilaro'yu Madrid Adolfo Suarez Barajas Havalimanı'nda arkadaşları ve "Rumbo a Gaza" adlı sivil toplum kuruluşunun üyeleri karşıladı.

Filistin atkısıyla havaalanından çıkan Barrilaro, AA muhabirine verdiği demeçte "İsrail, yasa dışı bir eyleml uluslararası sularda bize müdahale etti. Teknemiz Gazze'ye 45 mil uzaklıktaydı. Bu da müdahalenin uluslararası sularda olduğunu gösteriyor." dedi.

İsrail donanması tarafından alıkonulup İsrail'deki bir limana götürüldüklerini anlatan Barrilaro, "Gazze’ye uygulanan yasa dışı ambargoyu kırmamıza izin vermediler. İsrail, kusurunu örtmek için bize çok iyi davrandı. Sanki lüks bir oteldeymişiz gibi bizi ağırladılar. Ve baştan sona herşeyi kameraya aldılar. Tabii biz ne yapmaya çalıştıklarının bilincindeydik." şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun yasa dışı olduğunu vurgulayan Barrilaro, bunu kırmak için uluslarası sivil girişimlerin devam edeceğini ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için uluslararası sivil girişim olan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun organize ettiği "Kadınlar Gazze'ye doğru" girişimine bağlı iki gemi geçtiğimiz 14 Eylül'de Barcelona limanından hareket etmiş, bunlardan yoluna devam eden Zaytouna adlı gemiye 5 Eylül'de İsrail donanması uluslararası sularda müdahale etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :