İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

İsrail donanmasının Özgürlük Filosu'na müdahalesi

Sosyal medyada kampanya başlatan Filistinli aktivistler, İsrail donanmasının Zaytouna gemisine uluslararası sularda müdahalesini protesto ediyor- Kampanyaya destek veren sosyal medya kullanıcıları, uluslararası toplumdan sessizliğini bozmasını ve İsrail'i

GAZZE (AA) - Filistinli aktivistler, İsrail'in, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan, kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesini protesto etmek için sosyal medyada kampanya başlattı.

Filistinli bir grup aktivistin, sosyal paylaşım siteleri Twitter ile Facebook'ta, İsrail'in Zaytouna gemisine uluslararası sularda müdahalesini protesto etmek için başlattığı kampanyada donanmanın gemiyi alıkoymasına ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

İlk saatlerinde binlerce kişinin desteğini alan kampanyada katılımcılar, uluslararası toplumdan sessizliğini bozmasını, İsrail'in gemiye müdahalesi nedeniyle yargılanmasını istiyor.

Filistinli gazeteci İsmail es-Sevabite, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, "İşgalci güçlerin bölgesel karasularında meydana getirdiği arbede karşısında dünyanın sessizliği, Siyonistlerin barbar politikasını onaylamak anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Aktivistlerden Ahmed Ebu Yusuf da İsrail'in gemiye el koymasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkati çekti.

İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahale ettiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu da gemiye müdahalesini doğrulamıştı.

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan gemide sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :