İsrail büyükelçilik çalışanının vurduğu Ürdünlünün cenaze töreni

İsrail büyükelçilik çalışanının vurduğu Ürdünlünün cenaze töreni

Büyükelçilik kompleksindeki binalardan birinde pazar günü İsrailli güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürülen Ürdünlü Cevavde'nin cenazesine katılanlar, olayı protesto etti-Cenazeye katılan Ürdünlüler, hükümetten İsrail'in Amman Büyükelçiliğinin ka

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrail Büyükelçilik kompleksindeki binalardan birinde meydana gelen ve 2 Ürdünlünün yaşamını yitirdiği olay Ürdünlüler tarafından protesto edildi.

Büyükelçilik kompleksindeki binalardan birinde pazar günü vurularak öldürülen Ürdünlü Muhammed Zekeriya el-Cevavde'nin cenazesine katılanlar, olayı protesto etti.

Ürdün'den, İsrail Büyükelçiliğinin kapatılmasını ve elçinin sınır dışı edilmesini isteyen göstericiler, "Ürdün topraklarında İsrail Büyükelçiliğine ve elçisine hayır." sloganları attılar.

Ürdün'deki Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, olayın İsrailli bir güvenlik görevlisiyle bir marangoz arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gerçekleştiği ifade edilmişti.

Açıklamada, görevliyle elçilik binasındaki dairesine mobilya monte etmek için gelen 2 Ürdünlü marangozdan birisi arasında, "teslimatın gecikmesi nedeniyle" önce sözlü tartışma yaşandığı belirtilmişti. Marangozun, tornavidayla yaraladığı güvenlik görevlisinin ateş açarak karşılık verdiği, olayda bir marangozla o esnada orada bulunan daire sahibinin vurulduğu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri kaydedilmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :