İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Netanyahu:

"Gaz anlaşması birçok ülke ile barış şansını arttırıyor

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Akdeniz'de bulunan gazın çıkarılmasına yönelik anlaşmanın "birçok ülke ile barış şansını arttırdığını" söyledi.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nde gaz anlaşmasının aleyhinde açılan davanın duruşmasına katılan Netanyahu, "ülkenin sahillerinde bulunan doğal gazdan yararlanmak için son şans olduğunu" savundu.

İsrail basınında çıkan haberlere göre Netanyahu mahkeme heyetine, "Gaz potansiyelini hayata geçirebilmek için imkanlarımızı kullanmanın son aşamasındayız. Herhangi bir erteleme anlaşma taslağının çökmesine ve uzun dönemli ağır hasara yol açacaktır" dedi.

Gazın çıkarılmasına yönelik İsrailli ve Amerikalı şirketlerle yapılan anlaşmayı savunan Netanyahu, bunun "güvenlik için en iyi seçenek olduğunu, İsrail'in dış ilişkilerini güçlendireceğini ve ve enerji kaynağı çeşitliliğini arttıracağını" belirtti.

Netanyahu'nun mahkemede olduğu saatlerde, dışarıda da bir grup çevreci aktivist toplandı.

Başbakanlığın yanı sıra ekonomi bakanlığı görevini de yürüten Netanyahu'nun, Akdeniz'de bulunan doğal gazın çıkarılması için "Tekel Karşıtı Komisyonun" onayını almadan Amerikalı şirketlerle anlaşma imzalaması ülkede tartışma başlatmıştı.

Muhalefetteki Siyonist Birlik ve Meretz partileri ile üç farklı sivil toplum kuruluşu, Netenyahu'nun "yetki gasbında bulunduğunu" öne sürerek, gaz anlaşmasının iptali için İsrail Yüksek Mahkemesine başvurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :