İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Netanyahu:

"ABD Başkanı Obama'nın, görev süresinin bitiminden önce İsrail-Filistin çatışmasını BM'ye götürmeyeceğini ümit ediyorum"

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barak Obama'nın görev süresinin bitiminden önce İsrail-Filistin çatışmasını Birleşmiş Milletlere (BM) götürmeyeceğini ümit ettiğini belirtti.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Obama'nın, 6 yıl önce "Barışın BM Güvenlik Konseyinde alınan tek taraflı kararlarla değil, ancak doğrudan müzakerelerle gerçekleşeceğini" dile getirdiğini hatırlatan Netanyahu, Obama'nın kalan görev süresi içerisinde, verdiği bu söze bağlı kalacağını umduğunu ifade etti.

Netanyahu ayrıca İsrail'deki orman yangınlarının söndürülmesi için Filistin sivil savunma ekiplerinin gönderilmesinden dolayı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı telefonla arayarak teşekkür ettiğine dikkati çekti.

İsrail ve ABD basınında, ABD yönetiminin, Obama'nın görev süresi bitmeden önce "Filistin-İsrail sorununa ilişkin Filistin tarafından BM'ye sunulacak karar tasarısının desteklenmesi, veto edilmemesi ya da bu konuyla ilgili bir karar tasarısının sunulması" gibi bir takım seçenekleri incelediği yönünde haberler yer almıştı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin devlet radyosuna bugün yaptığı açıklamada, yerleşim birimlerinin kınanması için BM'ye bir karar tasarısının sunulacağını açıklamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulmasını, İsrail hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılmasını ve 1967 sınırılarında Filistin devletinin kurulmasını kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :