İsrail askerlerinin Filistinlilere müdahalesinde AA foto muhabiri yaralandı

İsrail askerlerinin Filistinlilere müdahalesinde AA foto muhabiri yaralandı

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere yönelik müdahalesinde, olayları görüntülemeye çalışan Anadolu...

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere yönelik müdahalesinde, olayları görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri İssam Rimavi yaralandı.

Filistin Halk Direniş Komitelerinin, Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim birimlerine karşı gösterilerin başlamasının 13. yılı dolayısıyla yaptığı çağrı üzerine Ramallah'ın batısındaki Bel'in beldesinde gösteriler düzenlendi.

İsrail askerlerinin göstericilere yönelik müdahalesini görüntülemeye çalışan AA foto muhabiri Rimavi de askerlerin attığı göz yaşartıcı gaz kapsülünün eline isabet etmesi sonucu yaralandı.

Ramallah'taki Filistin Tıp Merkezi'ne kaldırılan Rimavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün eline isabet etmesi sonucu yaralandığını, elinde yanıklar ve kırıkların meydana geldiğini ifade etti.

Öte yandan, Ramallah'ın batısındaki Na'leyn ve Nebi Salih beldeleri ile Nablus'taki Kefr Kadum ve Bita'nın yanı sıra El-Halil kentindeki Bab ez-Zaviye Mahallesi'nde de benzer gösteriler düzenlendi.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki üç milyona yakın Filistinli işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçiş yapamıyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her cuma düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :