İsrail askerlerinden Batı Şeria'daki gösteriye müdahale

İsrail askerlerinden Batı Şeria'daki gösteriye müdahale

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin Filistinliler tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu bir Filistinli plastik mermiyle...

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin Filistinliler tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu bir Filistinli plastik mermiyle yaralandı, çok sayıda gösterici de gazdan etkilendi.

Filistinliler, Nablus'ta düzenledikleri gösteride, Ayrım Duvarı'nı ve işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını protesto etti.

Cuma namazının ardından Kafr Kaddum köyünde toplanan göstericilere, İsrail askerleri plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin saldırısı sonucu bir Filistinli plastik mermiyle başından yaralandı, çok sayıda Filistinli atılan gazdan etkilendi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın Cudea ve Samaria bölgelerinde başlangıçta 2 bin 500, ilerleyen tarihlerde de bin 400 konut olmak üzere toplam 3 bin 900 yasa dışı konut inşa etmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da desteklediği bu adım, Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :