İsrail Askerleri, Filistinli Bakanı Öldürdü

İsrail Askerleri, Filistinli Bakanı Öldürdü

Filistinli bakan Ziad Ebu Ayn, Batı Şeria'daki protestolar sırasında İsrail askerleri tarafından darp edilerek öldürüldü.

Filistin İskan Bakanı Ziyad ebu Ayn, Batı Şeria'da inşa edilen duvara karşı düzenlenen eylemde İsrail askerleri tarafından darp edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bakanın hayatını kaybettiği açıklandı.

ZEYTİN AĞACI DİKİYORDU

Ramallah'ın kuzeyindeki Tarmusiye'de zeytin ağacı diken bakanı İsrail askerleri miğferle darp etti. Göğsüne darbe alan bakan, göz yaşartıcı gaza da maruz kaldı. Komaya giren bakan, hayatını kaybetti.

HASTANEYE KALDIRILIRKEN ÖLDÜ

Reuters, görgü tanıklarının ve bölgedeki sağlık ekiplerinin verdiği bilgiye dayanarak Batı Şeria'da protestocularla İsrail askerleri arasında yaşanan çatışma sırasında, Filistinli Yerleşim Bakanı Ziad Ebu Ayn'ın ın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ajans, Ebu Ayn'ın hastaneye kaldırılırken öldüğünü duyurdu.

İSRAİL: HASTA OLDUĞU İÇİN ÖLDÜ

İsrail kaynakları ise Ebu Ayn'ın İsrail askerleriyle yaşanan itiş kakıştan sonra hastaneye kaldırıldığını ve burada yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Ebu Ayn'ın hasta olduğu ve ölümünde hastalığının rol oynadığı iddia edildi.

DÜN GECEDEN BERİ ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Söz konusu bölgede dün geceden itibaren İsraillilerle Filistinliler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyordu. İsrailliler, Filistinlileri hayvanlarını çalmakla suçlarken Filistinliler de İsraillilerin araçlara taş attığını ve zeytin ağaçlarına zarar verdiğini söylüyor.

GAZ KAPSÜLÜYLE VURULDU

Olaya tanık olan Reuters fotomuhabirinin verdiği bilgilere göre, Ebu Ayn İsrail ordusunun saldırması üzerine çıkan olaylarda darp edildi. Ebu Ayn, İsrail askerleri tarafından kullanılan göz yaşartıcı gaz kapsülüyle göğsünden vuruldu.

ABBAS: BARBARCA SALDIRI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'barbarca' sözüyle nitelediği saldırıyı kınadı. Fetih hareketinin mensubu olan ve daha önce Esirler Bakanlığı Yardımcılığı da yapan Ebu Ayn, Filistin birlik hükümetinde Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı olarak görev yapıyordu.

İsrail ordusu Batı Şeria'da yerleşimlere ve İsrail'in insan hakları ihlallerini protesto eden Filistinlilere sık sık sert müdahalelerde bulunuyor.