İsrail 9 günde 14 Filistinliyi öldürdü

İsrail 9 günde 14 Filistinliyi öldürdü

Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında meydana gelen olaylarda 14 Filistinlinin hayatını...

Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında meydana gelen olaylarda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri ile çatışmaların başladığı 1 Ekim'den bu yana 6'sı bugün Gazze'nin doğusunda ve Han Yunus'ta olmak üzere toplam 14 Filistinli öldü" bilgisi paylaşıldı. Ekim başından itibaren şu saate kadar yaklaşık bin kişinin gerçek veya plastik mermilerle yaralandığına işaret edilen açıklamada, yaralılardan pek çoğunun durumunun ağır olduğu yüzlerce kişinin ise atılan gaz yahut göz yaşartıcı gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında Batı Şeria, Gazze'nin doğusu ve Han Yunus'ta İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda yerel saatle 20.30'a kadar 7 kişinin öldüğü, en az 200 kişinin gerçek veya plastik mermilerle, 7 kişinin de darbedilmek suretiyle yaralandığı kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca bu sayının sadece devlet veya özel hastanelerde kaydı bulunan Filistinlileri içerdiği, atılan gazlardan etkilenen yüzlerce kişiye ve çok sayıda hafif yaralıya olay yerinde müdahale edildiği aktarıldı. 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların ardından Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs bir süredir geniş çaplı gösterilere ve olaylara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı