İsrai'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrai'in Gazze'ye yönelik saldırıları

Türkiye Psikiyatri Derneği:

ANKARA (AA) - Türkiye Psikiyatri Derneğince, dünyadaki ruh sağlığı uzmanlarına ve meslek örgütlerine Gazze'deki durumu kabul etmemeleri, kınamaları çağrısında bulunularak, "Gazze'deki cezaevi koşullarını ve ablukayı kabul etmiyoruz. İşkenceyi, baskı ve sindirmeyi, insanları aç susuz bırakmayı kabul etmiyoruz" görüşüne yer verildi.

 Türkiye Psikiyatri Derneğinin yazılı açıklamasında, Filistin'de yaşanan savaşa, şiddete ve kıyıma son verilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'nin dünyanın en büyük açık hava cezaevi ve dünyanın bir vicdan sınavı olduğu kaydedilerek, Gazze'de her ölen çocukla dünyanın da öldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Psikiyatri Derneği olarak Gazze'deki cezaevi koşullarını ve ablukayı kabul etmiyoruz. İşkenceyi, baskı ve sindirmeyi, insanları aç susuz bırakmayı kabul etmiyoruz. İnsanların ölümünü, çocukların acı çekmesini kabul etmiyoruz. Savaşı ve zülmü kabul etmiyoruz. Tüm dünyadaki ruh sağlığı uzmanlarına ve meslek örgütlerine bu durumu kabul etmemeleri, kınamaları yönünde çağrı yapıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı