Isparta'daki trafik kazası

Isparta'daki trafik kazası

Kazada hayatını kaybedenlerden Arife Aktaş'ın geçen yıl aldığı evinin borcunu ödemek için çalışmaya gittiği öğrenildi

KONYA (AA) - Isparta'nın Yalvaç ilçesinde midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ve kılınan cenaze namazının ardından defnedilen Arife Aktaş'ın, geçen yıl aldığı evinin borcunu ödemek için elma bahçesinde çalışmaya gittiği bildirildi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde ikamet eden Arife Aktaş (33), şoförlük yapan eşine destek olmak ve geçen yıl aldıkları evin taksitini ödemek için evinden 60 kilometre uzaklıktaki elma bahçesine günübirlik çalışmaya gidiyordu. Aldığı günlük 30 lira ile aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Aktaş, şimdi geride 5 çocuk bıraktı. 

Arife Aktaş'ın kardeşi Selçuk Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ablasının her zaman eşine destek olmak için çabaladığını söyledi.

Aktaş'ın evin geçimine katkı sağlamak için elma bahçesinde çalışmaya gittiğini belirten Bozkurt, "Geçen sene ev almışlardı. Evin borcunu ödemek için çalışmak zorundaydı. Ablam, günlük 30 lira yevmiyeyle evinden 60 kilometre uzaklıktaki bahçeden elma topluyordu. Geride 5 öksüz bıraktı" dedi.

- "Bu acı dayanılacak gibi değil" 

Bozkurt, kazayı duyduklarında hemen olay yerine koştuklarını ifade etti.

Kazanın meydana geldiği yeri görünce ne yapacağını bilemediğini anlatan Bozkurt, "Bu acı dayanılacak gibi değil. Bu kazayla, 'dayıbaşı' diye tabir edilen ekip başları ve onun gibi gözünü para hırsı bürümüş insanların getirdiği noktayı gördük. Hepsi ekmek parası için öldü. Allah herkesin ailesine sabır versin" diye konuştu.

Akşehir-Yalvaç yolunda Metin Arslanalp'in kullandığı 42 D 0881 plakalı midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 17 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı