Isparta'daki Kazanın Arkasından 'Yoksulluk' Çıktı

Isparta'daki Kazanın Arkasından 'Yoksulluk' Çıktı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 16 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yoksulluk çıktı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 16 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yoksulluk çıktı. Kazada aynı aileden 4 yakınını kaybeden bir kadın, günlük 40 TL'ye elma toplamaya giden kadın işçilerle ilgili olarak, "Olmaz olsun şu fakirlik" feryadı yürekleri dağladı.

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy köyü, Atsuz köyü ve Akşehir'in Asıl mahallesinden alınan ve Gelendost'a elma toplamaya giden yevmiyeli 46 işçiyi taşıyan sürücü Metin Aslan Alp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı minibüs, virajlı yolda Sabah saat 07.00 sıralarında şarampole devrildi. Kazada, 14'ü kadın 16 kişi hayatını kaybederken, 30'u da yaralandı.

Kaza sonrası cenazelerini teslim almak için Yalvaç Devlet Hastanesine morguna gelen yakınlarının morg önünde beklerken dile getirdikleri feryatları yürekleri dağladı. Kazada 4 yakınını kaybeden bir kadının "olmaz olsun şu fakirlik" şeklinde ağıtlar yakması, kazada ölen ve günlük 40 TL yevmiye ile elma toplayan kadınların durumunu gözler önüne serdi. Kazada acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıt yakarak, "bebeleri ortada kaldı" diye feryat etti. Morg önünde sinir krizi geçiren kazazede yakınlarına hastanede görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaza sonrası hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Katliam gibi kaza: 15 ölü