Isparta'daki AFAD tatbikatı gerçeği aratmadı

Isparta'daki AFAD tatbikatı gerçeği aratmadı

Isparta'da Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, AFAD tarafından kentteki tüm kurumlar ile 15 araç ve 81 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "saha tatbikatı" gerçeği aratmadı

ISPARTA (AA) - Isparta'da Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kentteki tüm kurumlar ile 15 araç ve 81 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "saha tatbikatı" gerçeği aratmadı.

Farklı noktalarda aynı anda uygulanıp, merkezden canlı olarak izlenebilen saha tatbikatı öncesinde, ilgili bölge ve il müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla "Afet Acil Durum Yönetim Merkezi" oluşturuldu.

Başlama komutuyla tatbikat senaryosu gerçekleştirildi. Tatbikatın ilk aşamasında Ayazmana Mahallesi'nde kullanılmayan bir konutta senaryo gereği deprem sonucunda vatandaşlar enkaz altında kaldı. AFAD ve UMKE ekipleri, hızla bölgeye intikal ederken, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik tedbiri aldı.

Enkazın altında kalan yaralıların güvenli şekilde tahliyelerini sağlayan ekipler, cesetleri çıkardı. Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Tatbikatın ikinci aşamasında ise aynı mahallede kullanılmayan bir iş yerinde senaryo gereği yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürürken, sağlık ekipleri de yangından etkilenen 3 kişiye müdahale etti. Bu alanda yine enkazda sıkışan ve yaralı olan 2 kişi de bulundukları yerden çıkarıldı. Tatbikatta, gerçeği aratmayan görüntüler dikkati çekti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afetlerin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesinin ve kamuoyu refleksinin zinde tutulması gibi önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Bu amaç doğrultusunda tatbikatı gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıçarslan, "Tatbikat oldukça başarılı geçti. Bu gibi durumlarda ekiplerin reflekslerini ölçme şansımız oldu. Gayet iyi geçen tatbikatımız da emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :