Isparta Tanıtım Günleri başladı

Isparta Tanıtım Günleri başladı

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Isparta güllerin ve göllerin şehri. Gül denince en sevgili peygamber efendimiz aklımıza gelir" dedi.

Zeybekci, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Isparta Tanıtım Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, Ispartalılarla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Isparta'nın güllerin ve göllerin şehri olarak bilindiğini dile getiren Zeybekci, "Gül denince en sevgili, peygamber efendimiz aklımıza gelir" dedi. 

Bölgenin kültür anlamında önemli şehirleri arasında yer alan Isparta'nın geçmişte Said Nursi gibi önemli kişiliklere ev sahipliği yaptığını dile  getiren Zeybekci, Isparta'nın ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Etkinliğe Zeybekci'nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. 

Yöreye özgü halk danslarının sergilendiği açılış töreninde, Atatürk'ü canlandıran bir sanatçı Atatürk'ün Isparta ziyareti sırasındaki konuşmasını okudu ve yöreye özgü zeybek oyununu oynadı. 

Açılış töreninin ardından bakanlar AKM'deki Isparta'ya özgü ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı