Isparta Şehir Hastanesi'nin bilişim altyapısı ve sistemleri TAV Bilişim'e emanet

Isparta Şehir Hastanesi'nin bilişim altyapısı ve sistemleri TAV Bilişim'e emanet

TAV Havalimanları'nın iştiraki TAV Bilişim Hizmetleri, Isparta Şehir Hastanesi'nin bilişim altyapısı ve sistemlerini kurdu. Şirket, hastanenin bilişim operasyonlarını da yürütecek

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları'nın iştiraki TAV Bilişim Hizmetleri, Isparta Şehir Hastanesi'nin bilişim altyapısı ve sistemlerini kurdu.

TAV Bilişim Hizmetleri'nden yapılan açıklamaya göre şirket, havalimanlarında hayata geçirdiği kritik bilişim çözümlerini sağlık sektörüyle de buluşturdu.

Kamu-Özel İşbirliği modeliyle inşa edilen ve 1,1 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen 755 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi'nin tüm bilişim altyapısı ve sistemleri TAV Bilişim tarafından kuruldu. Şirket, geçen günlerde hizmete giren hastanenin bilişim operasyonlarını da yürütecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, 7/24 yaşayan havalimanlarına sundukları kritik bilişim çözümlerini ve deneyimlerini yine 7/24 yaşayan sağlık sektörü için kurduklarını, geliştirdiklerini ve yaşatıyor olmalarının kendileri için gurur verici bir tablo olduğunu bildirdi.

Havalimanı işletmeciliğinde geliştirdikleri ürünlerin ve sistemlerin üç kıtada, 31 havalimanında ve şimdi de Isparta Şehir Hastanesi'nde kullanılıyor olmasının, bilişim alanında gelinen noktayı kendilerine gösterdiğini aktaran Onaran, şunları kaydetti:

"Havacılık sektörü dışındaki bilgi tecrübemizi sağlık alanına da aktarabiliyor olmamız, bundan sonraki farklı sektörlere vereceğimiz hizmet için bir referans olacaktır. Bu vesile ile öncelikle Türk halkının hizmetine açılan hastanenin hayırlı olmasını diliyor ve Türkiye'nin bilişim alanında ne kadar başarılı olup yol kat ettiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Isparta Şehir Hastanesi'nde 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi, 167 poliklinik, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi ve 35 kuvözlü yeni doğan bakım ünitesi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :