İspanyollara Türk çipurası, levreği ziyafeti

İspanyollara Türk çipurası, levreği ziyafeti

STG, İspanya'daki 18. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'nda düzenlediği tanıtım etkinliğinde, bin 500 ziyaretçiye Türk çipurası ve levreği ikram etti- STG Başkanı Kızıltan: - "İspanya'daki bu fuar aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat

İZMİR (AA) - Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), İspanya'daki 18. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'nda düzenlediği tanıtım etkinliğinde, bin 500 ziyaretçiye Türk çipurası ve levreği ikram etti.

STG'den yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen hafta İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 18. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'na katılan Türk su ürünleri sektörünün, yoğun bir tanıtım etkinliği gerçekleştirdiği bildirildi.

Fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden olan Su Ürünleri Tanıtım Grubu standında, İspanyol şef Liana David, Türk balıkları ile ziyaretçilere İspanyol mutfağına uygun tarifler hazırladı. Ziyaretçilere Türk balıklarını tatma olanağı sunulan fuarda, bin beş yüze yakın ziyaretçiye çeşitli tariflerde hazırlanan balıklar ikram edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen STG Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektörün Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştığını belirtti.

Fuarın verimli geçtiğini aktaran Kızıltan, şunları kaydetti:

"İspanya'daki bu fuar aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmek için gelecek yıl da katılmayı planladığımız bir fuar. İspanya dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı. Bu coğrafyada yaşayanlar, Akdeniz ve Ege balıklarımızı özellikle levrek ve çipuramızı iyi tanıyor. İspanya’da yaklaşık 8 bin kilometre sahil şeridi bulunmakta, balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda. Ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. Avrupa'daki ihracatımızı artırmak için İspanya'yı önemli bir kapı olarak görüyoruz. Burada yeni ihracat bağlantılarına imza atmak ve var olan ihracatımızı artırmak istiyoruz."

Türkiye’den İspanya'ya yapılan su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve karidesin öne çıktığına dikkati çeken Kızıltan, İspanya’ya geçen yıl 35 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı yaptıklarını, bu yılın 9 ayında ise 24 milyon dolara ulaştıklarını ifade etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :