İspanyol kadın Filistin'de ürettiği ayakkabıları dünyaya pazarlıyor

İspanyol kadın Filistin'de ürettiği ayakkabıları dünyaya pazarlıyor

Matliz, memleketi İspanya ile yaşadığı ülke Filistin'in geleneksel tarzını birleştirerek ürettiği ayakkabıları yerel piyasa ve yurt dışına satıyor

RAMALLAH (AA) - MUHAMMED ABDULAZİZ - Filistin'de yaşayan Seray Matliz, memleketi İspanya ile Filistin'in geleneksel ayakkabı tarzını birleştirerek kendine özgü el yapımı kundura üretiyor.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde oturan Matliz (26), İspanya'da öğrendiği ayakkabıcılığa, Filistin'de de devam ediyor. Kendi yaptığı ayakkabıları, İspanya-Filistin kültürüyle harmanlayarak, yeni bir tarz oluşturuyor.

Matliz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'i ilk olarak 2013 yılında İspanya'daki bir üniversite aracılığıyla ziyaret ettiğini, 2 hafta kaldığı ülkeyi çok sevmesi üzerine burada yaşamaya karar verdiğini belirtti.

Ramallah'a yerleşerek buradaki İspanya Kültür Merkezi'nde öğretmenlik yaptığını ifade eden Matliz, bunun yanında çok sevdiği ayakkabı üretimini de ihmal etmediğini dile getirdi.

Matliz, "Ayakkabıcılığı ilk İspanya'da öğrendim. Burada Filistinli kunduracılar arasında kendimi geliştirdim. Daha sonra kendi ülkem ile yaşadığım ülkenin kültürünü bütünleştirerek farklı bir şey ortaya koymaya karar verdim." dedi.

Ürettikleri hakkında bilgi veren Matliz, "İspanyol geleneksel ayakkabıları yüksek kaliteli olarak liften yapılır. İspanyol tabanı üzerine, Filistin'in işlemeli kumaşını geçirerek iki ülke tarzını birleştiriyorum. Yerel piyasada tercih edilen bir ürün ortaya çıkıyor. Facebook ve Instagram üzerinden pazarlamasını yapıyorum. El yapımı ayakkabılara yurt dışından da talep oluyor." diye konuştu.

Bu işten mutluluk duyduğunu, saatlerce sıkılmadan bununla meşgul olabileceğini belirten Matliz, "Filistin'de değişik çeşitlerde ayakkabılar var. Ama benim yaptıklarım farklı bir tarz. Ürettiğim ayakkabılara 'Filistin'de üretilmiştir' ibaresi koyuyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :