İspanyol futbolunda ödül polemiği sürüyor

İspanyol futbolunda ödül polemiği sürüyor

Atletico Madridli Arda Turan:

MADRİD (AA) -  Atletico Madrid'in milli futbolcusu Arda Turan, İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) tarafından sezonun en iyilerine verilen ödüllerinde takım olarak sadece bir ödül almalarına tepki göstererek "Gerçekten inanılmaz bir şey. Takım içinde bu konuyu konuşmak bile istemiyoruz" dedi.

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) tarafından 2013-2014 sezonunun en iyilerine verilen ödüllerin dağılımında adaletsizlik yaşandığına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

 Geçen sezon ligi 3. sırada tamamlayan Real Madrid'e 5 ödül verilirken şampiyon Atletico Madrid'e sadece 1 ödül verilmesini AA muhabirine değerlendiren milli futbolcu Arda Turan, "Gerçekten inanılmaz bir şey. Takım içinde bu konuyu konuşmak bile istemiyoruz. Thibaut Courtois bile ödül almadı. Bence Cristiano Ronaldo'ya verilen ödüllerin dışındakilerini biz almalıydık. 18 yıl sonra şampiyon olduk" ifadelerini kullandı. 

Atletico Madrid cephesinden gelen olumsuz tepkilerin ardından Kolombiya gazetesi "El Sol"a konuşan LFP Başkanı Javier Tebas ise ödüllerin verilmesi aşamasında en iyiler kategorisinde adı açıklanmadan oy veren takım kaptanlarının tercihlerinin, kamuoyuna açıklanması yönündeki öneriye karşı çıktı.

Tebas, bu oylama sayesinde futbolcuların özgür iradeleriyle karar alabildiğini belirterek, "Futbolcuların tercihlerine ilişkin bilgileri açıklamam. Kaptanların özgür iradesiyle oy kullandıklarını düşünüyorum. Bu sonuçlar açıklanırsa eminim ki 'Bu benim arkadaşım, diğerini milli takımdan tanıyorum, ötekiyle çok sık görüşüyorum' gibi mazeretlerle kararları değişecektir. Benim görüşüm bu. Oylama açık olursa Cristiano Ronaldo ödül kazanamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo, ödül gecesinin ardından "kararlardan utanç duyduğunu" belirtmiş, futbolculardan Diego Godin ise "Bu tartışmaları bitirmenin tek yolu, kaptanların verdikleri oyların kamuoyuna açıklanması olur" önerisinde bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı