İspanya'dan futbol

İspanya'dan futbol

La Liga'nın 4. haftasında Atletico Madrid sahasında Celta ile 2-2 berabere kaldı

MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 4. haftada oynanan maçta Atletico Madrid, sahasında Celta Vigo ile 2-2 berabere kaldı.

La Liga'da henüz yenilgisi olmayan iki takımı karşı karşıya getiren maçta, Atletico Madrid, sahasında oynamanın avantajı ile hücumda daha etkili olan taraf olsa da kaleci Sergio Alvarez'i geçmeyi başaramadı.

Maçın 18. dakikasında Celta, Pablo Hernandez ile öne geçerken, Atletico, 30. dakikada Miranda ve 40. dakikada Diego Godin'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. 

52. dakikada Miranda'nın, Planas'ı ceza sahasında düşürdüğü pozisyonda kazanılan penaltıyı gole çeviren Nolito, skoru 2-2 yaparak maça yine beraberliği getirdi. Atletico Madrid'in 62. dakikada Raul Jimenez ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilince, karşılaşma 2-2 sona erdi.

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, ilk 11'de sahaya çıkıp, 90 dakika oynadı. Maç sonunda Atletico Madrid 8, Celta ise 6 puana yükseldi. 

Bu arada İspanya Süper Kupa maçında hakeme itiraz etmekten ve vurmaktan dolayı ceza alan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, lig maçlarını kapsayan cezasını Celta maçıyla doldurmuş oldu.

4. haftanın şu ana kadar oynanan diğer önemli maçında Real Madrid, zorlu Deportivo deplasmanından 3 puanı 8 golle aldı.

La Liga'ya kötü bir başlangıç yapan ve 3 maçtan 2'sini kaybettikten sonra Deportivo deplasmanında çok önemli bir maça çıkan Real Madrid, ilk yarısı 3-0 biten maçı 8-2'lik farklı skorla kazanmayı bildi.

Real Madrid'de Cristiano Ronaldo hat-trick yaparken, Bale ve Javier Hernandez ikişer, James de bir gol attı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, hafta içinde Basel'e karşı oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçına da atıfta bulunarak, "İki maçta 13 gol, hiç de fena değil. İyi tepki verdik" dedi.

Cristiano Ronaldo'yu "Harikulade bir futbolcuya sahibiz" diyerek öven İtalyan teknik adam, "İllarramendi takıma denge kattı, Javier Hernandez derinlik, Isco ise kalite. Çok yetenekli futbolculara sahibiz" şeklinde konuştu.

Manchester United'tan Real Madrid'e kiralık gelen ve ilk maçında 2 gol atan Meksikalı Javier Hernandez, "Büyük bir başlangıç oldu. Daha iyi şeyler yapmak için daha fazla süre almayı umuyorum" derken, Real Madridli diğer futbolculardan Marcelo, "Ne yapabileceğimizi bilen bir takımız. Bizimle ilgili hiçkimsenin şüphesi yok" ifadesini kullandı.

Arbeloa, "Gitmem gerektiğini  söyleyenler başlarını eğecekler" derken, Sergio Ramos da "İyi bir başlangıç yapamadık ancak iyimserlikle büyümeye devam ettik ve iyi tepki verdik. Arka arkaya aldığı iki galibiyet bize güven verdi" şeklinde görüş belirtti. 

La Liga'da 4. haftada şu ana kadar oynanan maçların sonuçları şöyle:

Elche-Eibar: 0-2, Deportivo-Real Madrid: 2-8, Athletic Bilbao-Granada: 0-1, Atletico Madrid-Celta Vigo: 2-2.

Kaynak:Haber Kaynağı