İspanya'daki terör saldırısına tepkiler

İspanya'daki terör saldırısına tepkiler

Pakistan ve Endonezya Barselona'daki saldırıyı kınadı- Rusya'nın başkenti Moskova'da da çok sayıda vatandaş ülkedeki İspanya Büyükelçiliğinin önüne saldırıda ölenler anısına çiçek bıraktı ve mum yaktı

BARSELONA/CAKARTA/MOSKOVA (AA) - Pakistan ve Endonezya, İspanya'nın Barselona kentini hedef alan terör saldırısını kınadı.

Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Şahid Hakan Abbasi'nin saldırıyı kınadığı belirtildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunan Abbasi, bu tarz terör saldırılarının cesur İspanyol halkını korkutamayacağını ifade etti.

Abbasi, teröristlerin, zayıflatmak istedikleri toplumların ruhunu küçümsedikleri sürece kaybedeceklerini vurguladı.

Endonezya hükümeti de Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "İspanya'da gerçekleştirilen terör saldırısını Endonezya hükümeti ve halkı olarak şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine sabır, yaralılara şifa diliyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamada, olayda ölenlerin veya yaralananların arasında Endonezya vatandaşı bulunmadığı da belirtildi.

Öte yandan Rusya'nın başkenti Moskova'da da çok sayıda vatandaş ülkedeki İspanya Büyükelçiliğinin önüne saldırıda ölenler anısına çiçek bıraktı ve mum yaktı. Öte yandan Moskova Belediyesine ait bir çelenk de elçilik bahçesine bırakıldı.

İspanya'nın Barselona kentinde dün bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :