İspanya'daki terör saldırısı

İspanya'daki terör saldırısı

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluis Trapero: "Zanlılar, Barselona ve Cambrils'de çok daha büyük bir saldırı planlıyordu"

BARSELONA (AA) - Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluis Trapero, "Zanlılar Barselona ve Cambrils'de çok daha büyük bir saldırı planlıyordu" dedi.

Trapero, düzenlediği basın toplantısında, Tarragona'nın Alcanar ilçesinde 2 gün önce bir evde 1 kişinin ölümüne, 7 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın Barselona ve Cambrils'deki saldırıları organize edenlerle bağlantılı olduğunu açıkladı.

Trapero, "Zanlılar, Barselona ve Cambrils'de çok daha büyük bir saldırı planlıyorlardı." dedi. Trapero, Alcanar'da daha önce "gaz kaçağı" olarak duyurulan patlamaya karışan 8 kişinin terörist olduğundan şüphelenildiğini söyledi.

Josep Lluis Trapero, "Teröristler, Alcanar'da hazırlamaya çalıştıkları bomba ile Barselona'da çok daha ses getirebilecek, büyük bir saldırı planlıyorlardı." ifadesini kullandı.

Trapore, Alcanar'daki patlamada 1, Cambrils'de 5 teröristin öldüğünü, dünkü saldırıyla bağlantılı 24 ile 31 yaşlarında 3'ü Fas, 1'i İspanyol vatandaşı olmak üzere 4 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti.

Gözaltına alınanlardan birinin Barselona'daki saldırıda kullanılan minibüsün hala yakalamayan şoförü Musa Oukabir'in kardeşi İdris Oukabir olduğu, 4 şüphelinin daha arandığı belirtildi.

İspanya'nın Barselona kentinde dün bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Cambrils'de de insanların üzerine sürdükleri araçla 1 kişiyi öldüren, 5 kişiyi yaralayan 5 terörist, polisin açtığı ateşle öldürülmüştü. İspanyol basını, teröristlerden 4'ünü tek başına öldüren bir Katalan polisini kahraman ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :