İspanya'daki terör saldırısı

İspanya'daki terör saldırısı

İtalya, Terörle Mücadele ve Tehditleri Değerlendirme Komitesini acil topladı- Başkent Roma'nın tarihi ve turistik meydanlarıyla anıtlarının bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı

ROMA (AA) - İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti, İspanya'nın Barselona ve Cambrils kentlerinde meydana gelen terör saldırılarının ardından Terörle Mücadele ve Tehditleri Analiz Komitesini acil topladı.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, Bakan Minniti, güvenlik güçleri ve istihbarat kurumlarının üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek İtalya'ya yönelik risklerle ilgili durum değerlendirmesi yaptı.

Barselona'da yaşanan terör saldırısının ardından İtalya genelinde, tehdit ve risk seviyesinin değişmediği, "2" olduğu bildirilen haberde, güvenlik önlemlerinin takviye edilmesiyle devriye ve denetimlerin en üst seviyeye çıkarılması kararı verildiği de belirtildi.

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanlığı kriz masası yetkilileri de olayda 2 İtalyan vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

- Roma'da güvenlik önlemleri artırıldı

Başkent Roma'nın tarihi ve turistik meydanlarıyla anıtlarının bulunduğu bölgelerde ise güvenlik önlemlerinin arttığı görüldü.

Güvenlik tedbirleri kapsamında Roma'nın merkez tren garı Termini'nin büyük kapılarına, olası otomobilli terör saldırılarına karşı otomatik olarak yükselen beton bloklar konuldu.

- Başbakanlar görüştü

Saldırıların ardından İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy'un sabah saatlerinde bir telefon konuşması gerçekleştirdikleri belirtildi.

Gentiloni'nin Rajoy'a, teröre karşı birlik ve dayanışma mesajı verdiği ve bu şekilde terörün, özgürlük ve demokrasi karşısında kazanamayacağını ifade ettiği bildirildi.

Rajoy'un da Gentiloni'ye, Barselona'daki saldırıda vatandaşları etkilenen ülkelerle en üst düzeyde iş birliği göstereceklerini söylediği kaydedildi.

Bu arada, İtalya Başbakanlık Sarayı Chigi'nin gönderine İtalya, AB ve İspanya bayrakları asıldı ve saldırıda ölenler için bayraklar yarıya indirildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da İspanya Kralı 6. Felipe'ye taziye mesajı gönderdi.

- Vatikan'dan taziye

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da Barselona'daki saldırı nedeniyle İspanya halkına taziyelerini iletti.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın Barselona'daki gelişmeleri büyük endişeyle takip ettiği bildirildi. Papa'nın, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiği ve ölenlerin yakınlarıyla dayanışmasını dile getirdiği vurgulanan açıklamada ayrıca Papa'nın Barselona Başpiskoposu Kardinal Juan Jose Omella y Omella'ya gönderdiği taziye telgrafında da olayı, "insanlık dışı, kör şiddet" olarak nitelediği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :