İspanya'daki terör saldırıları

İspanya'daki terör saldırıları

Barselona halkı, terör saldırılarının ardından güvenlik önlemleri altında normal hayata dönmeye çalışıyor- Terör saldırılarından dolayı Barselona'daki otellerde rezervasyon iptalleri ve erken çıkışlar oldu- Saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Eroğlu, en kı

BARSELONA (AA) - Terör saldırılarıyla sarsılan İspanya'nın Barselona kentinde halk sıkı güvenlik önlemleri altında normal hayatına dönmeye çalışıyor.

Saldırı sonrasında kentte güvenlik önlemleri artırılırken, kalabalık olan tüm noktalarda polis ekipleri bekletiliyor. Vatandaşlar belediye meclisinde açılan taziye defterine yazmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bu arada yerel basındaki haberlerde, terör saldırılarından dolayı İspanya'nın en turistik kentlerinden biri olan Barselona'daki otellerde iptaller ve erken çıkışlar olduğu belirtildi.

Kentteki turistler için kampanyalar başlatılırken, şehir turu otobüslerinin dün ücretsiz sefer yaptıkları da ifade edilen haberlere göre, Barselona'nın yılda 12,5 milyon turistin geldiği bir kent olduğunu hatırlatan turizm sektörü temsilcileri, terör tehdidinden sadece kısa süreli iptallerin olmasını beklediklerini açıkladı.

Öte yandan 1'i Cambrils 13'ü Barselona olmak üzere toplam 14 kişinin öldüğü terör saldırılarında yaralanan 126 kişiden 54'ünün hastanede tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Katalonya Özerk Yönetimi Sağlık Departmanı, yaralılardan 12'sinin kritik durumda 25'inin de ağır durumda olduğunu duyurdu. İspanya Kralı 6. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia da Barselona'daki bir hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti.

Barselona'daki saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Emre Eroğlu'nun tedavisine ise hastanede sürüyor. La Rambla caddesinde yürürken terör saldırısında kullanılan minibüsün çarpmasıyla sol ayak kemiği kırılan Eroğlu'nun tedavisine Türkiye'de devam etmek için en kısa zamanda İstanbul'a dönmek istediği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :