İspanya'da orman yangınları

İspanya'da orman yangınları

İspanya'nın Zaragoza, Sevilla ve Palencia kentleri yakınlarında orman yangınları çıktı

İspanya'nın Zaragoza, Sevilla ve Palencia kentleri yakınlarında orman yangınları çıktı. 

Zaragoza kenti yakınlarında olan Luna dağlık alanı ve Cinco Vallas bölgesinde iki gündür devam eden ve karadan 500 kişinin, havadan da 26 uçak ile helikopterin katıldığı söndürme çalışmaları sonunda yangın kontrol altına alındı.

Yangının, yaklaşık 8 bin hektar ormanlık alana zarar verdiği bildirildi. Yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilen bin 300 kişi, cumartesi gecesini kendileri için ayarlanan otel, sosyal dernek ve spor salonu gibi yerlerde geçirdi. Bölgedeki 26 huzurevindeki yaşlıların da otobüslerle başka güvenli yerleşim yerlerine taşındıkları belirtildi. 

Yetkililer, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve bazı yerleşim yerlerinden tahliye edilen vatandaşların evlerine dönmeye başladıklarını açıkladı.

Bu arada Palencia'nın Santervas de la Vega bölgesinde 30 hektarlık ormanlık alanın yandığı ve yangının halen devam ettiği bildirildi. Ülkenin güneyindeki Sevilla kentinin El Garrobo bölgesinde de çıkan orman yangınına 100 kişilik bir ekibin müdahale etmeye çalıştığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı