İspanya'da kaçak göçmen dramı

İspanya'da kaçak göçmen dramı

Kanarya Adaları açıklarında 46 kaçak göçmeni taşıyan tekne battı, 1 kişi öldü, 23 kişi ise halen kayıp

İspanya'nın güney batısındaki Kanarya Adaları'nda 46 kaçak göçmeni taşıyan tekne battı. Teknede bulunanlardan 22 kişi kurtarılırken, 24 kayıp göçmenden 1 tanesinin cesedine ulaşıldı.

Kanarya Adaları'nın 237 kilometre güneyinde içinde 46 göçmeni taşıyan geminin batmasının ardından sağ olarak kurtarılan 22 kişinin Arguineguin limanına götürüldükleri, kayıplardan 1 tanesinin cesedine ulaşıldığı, 23 kişiden ise halen haber alınamadığı belirtildi.

Olayla ilgili olarak İspanyol ve Fas sahil güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan kayıpları arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 

Bölgede bulunan Kızıl Haç yetkililerinin tanıklara dayanarak verdiği bilgiye göre Gine'den yola çıktığı tahmin edilen teknenin aldığı ters bir dalgadan dolayı battığı sanılıyor.

"Kurtarılanlar şokta ve neler olduğunu anlatamıyorlar. Ne kadar zamandır suda olduklarını bilmiyorlar" diyen kaçaklara ilk yardımı yapan grubun başındaki Gerardo Santana adlı görevli, "Zavallılar, tekne batınca denizde bir şeylere tutunarak kaçışmaya çalışmışlar. Tek bildikleri şey 2 gün önce yola çıktıkları. Çok yorgunlar. Halen hayatta oldukları için Tanrı'ya şükrediyorlar. Bazıları ağlıyor, bazıları da hayatta olmayan arkadaşlarını soruyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kanarya Adaları'nda en son 2006 Mart ayında yaşanan benzer bir olayda da kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 45 kişi hayatını kaybetmişti. Eğer kayıplara canlı olarak ulaşılamazsa, bu son 9 yıldır bölgede yaşanan en büyük kaçak göçmen faciası olarak kayıtlara geçecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı