İspanya'da Ebola vakası

İspanya'da Ebola vakası

İspanya'nın başkenti Madrid'de şüpheli Ebola vakasıyla gözetim altında tutulanların hepsi taburcu edildi

MADRİD (AA) - İspanya'da geçtiğimiz 5 Ekim'de başlayan ve ülke genelinde alarma yol açan Ebola vakası mutlu sonla bitti.

22 Eylül'de Sierra Leone'den Ebola hastası olarak Madrid'e getirilen ve kısa sürede hayatını kaybeden İspanyol misyoner Manuel Garcia Viejo'dan Ebola virüsünü kapan kadın hemşire Teresa Romero'nun geçtiğimiz hafta bu hastalıktan kurtulduğunun açıklanmasının ardından şüpheli Ebola vakasıyla gözetim altında tutulan herkes bugün taburcu edildi.

Hemşire Romero ile direkt temasta oldukları için Ebola virüsü buluşmuş olabileceği ihtimaliyle 21 gündür Carlos III Hastanesi'nde gözetim altında tutulan 11 kişinin hastaneden çıkmalarına bugün izin verildi. Söz konusu şüpheli Ebola vakalarına bu zamana kadar yapılan tüm testler negatif çıkarken, bu hastalıkla ilgili herhangi bir belirti de görülmemişti.

Taburcu olanlar arasında bulunan hemşire Teresa'nın kocası Javier Limon, "Virüsün buluşması aşamasında karım hiçbir zaman suçlu olmadı. Bu tamamen yönetim hatasından ve yanlış siyasetten kaynaklanan bir şey" dedi.

Limon, Ebola bulaşma vakası ilk ortaya çıktığında eşini suçlayan açıklamalar yapan Madrid Özerk Yönetim hükümetinin Sağlık Bakanı Javier Rodriguez hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Öte yandan önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu olması beklenen hemşire Teresa da İspanyol devlet televizyonuna telefonla yaptığı canlı bağlantıda "Bazı günler kendimi cezaevine konulmuş bir suçlu gibi hissettim, zor günler geçirdim ama hastalıktan kurtulduğum için mutluyum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı