İspanya'da boğa güreşi karşıtlarından gösteri

İspanya'da boğa güreşi karşıtlarından gösteri

Madrid'de yaklaşık 120 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen gösteride boğa güreşlerinin yasaklanması istendi

MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'de boğa güreşlerinin yasaklanması talebiyle gösteri düzenlendi.

Kent merkezinde havyan hakları savunucularının düzenlediği gösteriye yaklaşık 120 sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Göstericiler, boğaların öldürülmesini kınayan ve boğa güreşlerinin yasaklanmasını talep eden pankartlar açtı. Grup, boğa güreşlerini şiddet eylemi olarak nitelendirerek, söz konusu etkinliğin kültürel varlıklar listesinden çıkarılmasını, kamusal yardımların kesilmesini ve yasaklanmasını talep etti.

"Boğa Güreşi Bir Şiddettir Platformu"nun sözcüsü Laura Gonzalo, gazetecilere yaptığı açıklamada, boğa güreşlerinin vahşi bir etkinlik olduğunu belirterek, "İspanyollar'ın çoğunluğu buna karşıdır. Çok az kişinin fayda sağladığı bu etkinliğe kamu yardımı yapılması kabul edilemez. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi'nin kararı uygulanarak boğa güreşlerine 18 yaş altındakilerin alınması yasaklanmalıdır." diye konuştu.

Gonzalo, ülkede boğa güreşlerine ilginin her yıl azaldığını, arenaların doluluk oranında yüzde 50'ye varan ciddi düşüşler olduğunu savunarak, geçen yıl İspanyolların sadece yüzde 6,9'unun boğa güreşlerine gittiğini söyledi.

İspanya'da 12. yüzyıldan bu yana yapılan boğa güreşleri, ülkedeki 17 özerk yönetimden sadece Kanarya Adaları ve Katalonya'da yasaklanmış olsa da 2013'ten beri Senato'da alınan kararla ülkenin kültürel ve tarihsel değeri olarak tanınıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :