İspanya Türkiye'ye patriot gönderecek

İspanya Türkiye'ye patriot gönderecek

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı General Breedlove, Türkiye’ye Patriot sistemleri gönderme kararı alması nedeniyle İspanya’ya teşekkür etti

 NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Philip Breedlove, Türkiye’nin güneyindeki savunma amaçlı konuşlandırmayı güçlendirme amacıyla Patriot füze savunma sistemleri ve 130 asker gönderme kararı alması nedeniyle İspanya’ya teşekkür etti.

Breedlove, yazılı açıklamasında, NATO’nun güney sınırının zor bir komşuluk bölgesine sahip olduğunu ve Suriye ile bölgede dikkate değer istikrarsızlığın sürdüğüne dikkat çekti. Breedlove, İspanya’nın kararının İttifak dayanışmasının açık göstergesi olduğunu ve bunun Türk halkı ve tüm NATO üyeleri için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

İspanya’nın gönderme kararı aldığı Patriot sistemlerinin ve askerlerin Ocak 2015’te Hollanda’nın çekme kararı aldığı sistemlerin yerini doldurması öngörülüyor.

NATO’nun Türkiye’ye Patriot sistemleri gönderme kararı, 4 Aralık 2012’de üye ülkelerin dışişleri bakanları tarafından alınmıştı. Bunun üzerine, ABD, Almanya ve Hollanda toplam 6 Patriot füze savunma sistemi ve alanda görev yapacak asker göndermişti.

Hollanda’nın Adana’da, Almanya’nın Kahramanmaraş’ta ve ABD’nin Gaziantep’te konuşlandırdığı Patriot sistemleri, 3,5 milyon kişiye aktif koruma sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı