İspanya Turizm Heyeti Konya’da

İspanya Turizm Heyeti Konya’da

MEVKA, THY ve TÜRSAB tarafından organize edilen, Konya ve Karaman’ın tanıtım infosunun yapılacağı program için İspanya’dan bir heyet Konya’ya geldi.

Cuma günü sabah saatlerinde Konya’ya gelen heyet, ilk gün Akyokuşta Konya manzarası eşliğinde öğle yemeğini yedikten sonra Panoromik Konya gezisi, Karatay Medresesi ve İnce minare Medresesi gezilerinin ardından Sille’yi de gezdi. bugün deMevlana Müzesi’ni gezecek olan grup Beyşehir’e hareket edecek ve orada Eşrefoğlu Cami, Eflatun pınarı, Yaka Manastırı gezilerinin ve Beyşehir gölünde yapılacak tekne turunun ardından Konya’ya dönecek. Heyet akşam Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Sema programına da katılacak.

Pazar günü Çumra, Çatalhöyük ve Boncukluhöyük’ü gezdikten sonra Konya merkeze dönecek olan İspanya Turizm heyeti. Akşam saat 21:00 de Konya Dedeman Otelde Basın mensupları ve Konya’daki Turizm firması yetkililerinin de katılacağı programda MEVKA tarafından hazırlanan sunumun ardından ikili iş görüşmelerine geçilecek.

Pazartesi sabah Karaman’a gidecek olan heyet orada Karaman Kalesi, Aktekke Cami, Hatuniye Medresesi, Hürrem evi, Yunus Emre Cami ve Karaman Müzesini gezecek ve Salı günü öğleden sonra Konya’dan ayrılacak. Ferit Hepokur -Memleket