İspanya sandık başında

İspanya sandık başında

Erken genel seçimlere katılan 4 partinin genel başkanları oylarını kullandı- İspanya'da TSİ 15.00 itibariyle seçimlere katılım oranı yüzde 36,87 olarak açıklandı

MADRİD (AA) - İspanya'da erken genel seçimlerde oy kullanma işlemi devam ederken, 4 partinin genel başkanları oylarını kullandı.

İktidardaki Halk Partisi'nin (PP) lideri ve Başbakan Mariano Rajoy, sol görüşlü Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez ve radikal sol seçim ittifakı Unidos Podemos'un lideri Pablo Iglesias Madrid'de oy kullanırken, liberal görüşlü Ciudadanos Partisi'nin lideri Albert Rivera ise Barcelona'da oyunu verdi.

Liderler, İspanyollara demokratik haklarını kullanarak sandığa gitme çağrısı yaptı.

Başbakan Rajoy, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada "Seçim sonuçları sonrasında İspanyolların istediği bir İspanya ve hükümet olacak." dedi. İspanya'nın yeni bir demokratik geçiş süreci yaşadığını öne süren Unidos Podemos'un başbakan adayı Pablo Iglesias da "Seçimler, İspanya'yı bu akşam yeni bir yola sokacak. Tarih durdurulamaz. İktidara geleceğiz." şeklinde konuştu. Iglesias, PSOE ile bir ittifak yaparak ülkeyi yönetmek istediklerini bir kez daha yineledi.


Öte yandan Enformasyon Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, genel seçimlere yerel saat ile 14.00 (TSİ 15.00) itibariyle katılımın yüzde 36,87 olduğu bildirildi.

Geçen 20 Aralık tarihinde yapılan seçimlerde aynı saatlerde verilen seçimlere katılım oranının (yüzde 36,91) bugünküne çok yakın olması dikkati çekti.

İspanya demokrasi tarihinde 12'ncisi gerçekleştirilen ve yaklaşık 36,5 milyon seçmenin kayıtlı olduğu genel seçimlerde oy kullanma işlemi TSİ 21.00'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :