İspanya milli günü Ankara'da kutlandı

İspanya milli günü Ankara'da kutlandı

Başbakan Yardımcısı Türkeş: - "Sadece 15 Temmuz hadisesinde değil Türkiye'nin terörizmle mücadelesinde de her zaman İspanya'nın içten desteği ve anlayışını görüyoruz"

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, sadece 15 Temmuz darbe girişiminde değil son zamanlarda Türkiye'nin terörizmle mücadelesinde de her zaman İspanya'nın içten desteği ve anlayışını gördüklerini söyledi.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil ev sahipliğinde İspanya milli günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Türkiye ve İspanya milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyona Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

İspanya'nın milli gününü kutlayan Türkeş, "Sadece 15 Temmuz hadisesinde değil ayrıca son zamanlarda Türkiye'nin terörizmle mücadelesi konusunda da her zaman İspanya'nın içten desteği ve anlayışını görüyoruz. Böylesine iyi bir ülkeyle müttefik olmaktan memnunuz." dedi.

Büyükelçi Rafael Mendivil ise ülkesinin müttefiki Türkiye'nin zorluklar yaşadığı böylesine bir dönemde resepsiyona katılan Türk dostlarına teşekkür etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo'nun kısa süre önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini anımsatan Mendivil, "Garcia-Margallo'nun ifade ettiği gibi Türk hükümeti ve Türk halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğumuzu yenilemek istiyorum. Bugün, bu dost ülkenin demokrasisine karşı herhangi bir saldırı girişimini de kınamaktayız." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından, Mendivil ve Türkeş birlikte pasta kesti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :