İspanya Kralının eniştesi kefaletsiz serbest kaldı

İspanya Kralının eniştesi kefaletsiz serbest kaldı

Palma Mahkemesi, yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği Kral 6. Felipe'nin eniştesi Urdangarin'i cezaevine göndermeyerek denetimli serbestlik kararı aldı

MADRİD (AA) - İspanya'da "Noos olayı" olarak bilinen yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili davada 6 yıl 3 ay hapis cezası alan İspanya Kralı 6. Felipe'nin eniştesi Inaki Urdangarin serbest kaldı.

Palma Mahkemesi, söz konusu davada 17 sanık arasında en fazla cezayı alan İnaki Urdangarin ve eski ortağı Diego Torres'i cezaevine göndermeyerek, haklarında denetimli serbestlik kararı aldı. Savcılığın talep ettiği 200 bin avroluk kefalet parasını da kabul etmeyen mahkeme, denetimli serbest bıraktığı Urdangarin'in yaşadığı İsviçre'nin Cenevre kentindeki mahkemeye her ayın başında giderek ikametini belirtme zorunluluğu getirdi. Mahkeme, 8 yıl 6 ay hapis cezası alan Torres hakkında da denetimli serbestlik kararı vererek, kaçma şüphesinden dolayı pasaportunu alıp, ülkeyi terk etme yasağı getirdi.

Basının büyük ilgi gösterdiği davada mahkemeye tek başına gelen Urdangarin, çıkışta "hırsız", "Çaldığın paraları geri ver" diye bağıran bir grup İspanyol tarafından protesto edildi. Eşi Prenses Cristina ve 4 çocuğu ile birlikte 4 yıldır İsviçre'de yaşayan Urdangarin'in mahkemeden sonra tarifeli bir uçakla Palma'dan Cenevre'ye döndüğü bildirildi. Urdangarin'in avukatı Mario Pascual Vives gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği denetimli serbestlik kararını "çok olumlu" şeklinde değerlendirdi.

6,2 milyon avroluk kamu kaynağını usulsüz kullanmak, vergi kaçırmak, yolsuzluk ve evrakta sahtecilik suçlarıyla 17 kişinin yargılandığı dava sonunda İspanya Kralı'nın kız kardeşi Prenses Cristina'e da 265 bin avro para cezası verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :