İspanya, ebola hastası ikinci misyonerini Madrid'e getiriyor

İspanya, ebola hastası ikinci misyonerini Madrid'e getiriyor

MADRİD (AA) - İspanyol hükümeti, ebola hastası olan Afrika'daki misyonerlerinden birini daha Madrid'e getirme kararı aldı.Sierra Leone'daki San Juan de Dios de Lunsar Hastanesinde doktor ve rahip...

MADRİD (AA) - İspanyol hükümeti, ebola hastası olan Afrika'daki misyonerlerinden birini daha Madrid'e getirme kararı aldı.

Sierra Leone'daki San Juan de Dios de Lunsar Hastanesinde doktor ve rahip olarak görev yapan 69 yaşındaki Manuel Garcia Viejo'un ebola hastalığına yakalanması üzerine harekete geçen İspanyol hükümeti, bu kişiyi ülkeye getirmek için özel donanımlı askeri bir uçağı Sierra Leone'a gönderdi.

İspanya Sağlık, Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının iş birliğinde yürütülen operasyonda, içinde bir doktor ekibinin de bulunduğu, misyoner Garcia Viejo'yu taşıyan uçağın TSİ 04.00 sıralarında Madrid'deki Torrejon de Ardoz Askeri Havaalanına geleceği bildirildi. Ebola virüsünün bulaşmasını önlemek için özel donanımlı, hava geçirmeyen sistemle donatılmış bir sedye ile taşınacak hastanın, Carlos III adlı hastaneye kaldırılacağı bildirildi. 

Yetkililer tarafından basına verilen bilgiye göre, yaklaşık 30 yıldır Afrika'da çalıştığı belirtilen rahip Garcia Viejo'nun sağlık durumu stabil. Söz konusu kişinin tedavibinin nasıl olacağına, Madrid'e geldikten sonra yapılacak testlerin ardından karar verilecek. 

İspanyol hükümeti ilk kez  7 Ağustos'ta, Liberya'da ebola virüsüne yakalanan Miguel Pajares adlı rahip ve doktor misyonerini Madrid'e getirmişti. 79 yaşındaki Pajares, 6 gün hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı