İSO'nun "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

İSO'nun "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

GSO Başkanı Konukoğlu: "İller bazında bakıldığında yıldızı en çok parlayan kent Gaziantep oldu. Listeye 6 yeni firma girdi"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Gaziantepli firma sayısının her yıl artmasından ve listede üst sıralara çıkmasından büyük mutluluk ve gurur duyduklarını bildirdi.

Konukoğlu, "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2013" araştırmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepli sanayicilerin yükselen başarı grafiğini sürdürdüğünü belirtti.

Önceki yıl listede 27 şirket yer alırken, 2013 yılı sonuçlarına göre bu sayının 33'e yükseldiğini ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep, 500 firmanın üretimden satışlarının yüzde 6,8'ini tek başına karşıladı. İller bazında bakıldığında yıldızı en çok parlayan kent Gaziantep oldu. Listeye 6 yeni firma girdi. Her yıl listede Gaziantep'in gücü artıyor. Gaziantepli firma sayısının her yıl artmasından ve listede üst sıralara çıkmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Büyük azim ve özveriyle çalışan sanayicilerimizi, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında görmek en büyük gurur kaynağımızdır."

Gelecek yıl sayının daha da artacağına inandığına işaret eden Konukoğlu, kalkınmanın ve daha fazla kişiye iş imkanı sağlamanın sanayiyle olacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı