İSO ilk 1000 listesinde ağırlık tarım sektöründe

İSO ilk 1000 listesinde ağırlık tarım sektöründe

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ikinci 500 listesindeki 16 Konya firmasını tebrik ederek...

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ikinci 500 listesindeki 16 Konya firmasını tebrik ederek, ilk 500 deki 9 firma ile birlikte Konya’nın ilk 1000 içerisinde 25 firma ile temsil edilmesinin Konya’nın vizyonu ve ekonomik gücünü göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Bu başarının Konya’nın nihai hedefine ulaşmasına da büyük katkı yapacağını belirten Kaleli “ Tarihten gelen ekonomik, sosyal, ilim ikliminden gelen güç ve birikimle birlikte Konyalı sanayicimizin, tüccarımızın, girişimcimizin daha çok, daha kaliteli üretme isteği ile birlikte ürettiğine pazar bulma becerisi her türlü takdire değer bir gelişmedir.  Bu gelişmede, bu başarıda,  Türk özel sektörünün müthiş girişimci ruhunun yanında, istikrarlı ve akılcı bir politikalar uygulayan hükümetin ve berberinde gelen istikrarın büyük payı olmuştur. Bu başarı sanayinin, sermayenin tabana sağlıklı yayılmasını göstermesi açısından da önemlidir. İş dünyasının temsilcisi olarak bizler, bir ‘dünya kenti’  olan Konya’nın üreterek yükselmesinin çabasındayız” dedi.

TARIM STRATEJİK ÖNEMİNİ KORUMAKTADIR

İSO’nun açıkladığı ilk 1000 listesi içerindeki Konyalı 25 firmadan 14 tanesinin tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruluşu olmasının, Konya için, tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Kaleli “Gelişmiş ülkeler 2050 yılına yönelik en önemli sektör olarak tarım ve gıdayı seçmişlerdir. Dünya nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor. Köyden kente göç ile birlikte tüketici sayısı da artmakta. Tüketici nüfusu arttığı zaman da tarım ve ekilebilir arazilerin önemi de daha ön plana çıkıyor. Son 10 yılda Dünya’da gelirler yüzde 33 artarken, tarım ürünleri fiyatları yüzde 176 arttı. Yani gelecek dönemde dünyada tarımla uğraşan ülkeler ön plana çıkacaklar. Alt yapı sorunları çözülmüş KOP Bölgesi tarımsal üretimiyle, sanayiye de ticarete de en büyük kaynak olmaya devam edecektir. Nüfusunun çoğunun geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya, ülkemizde olduğu kadar yakın ülkeler arasında da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Suyla buluşturulacak bir Konya Ovası, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır ” diyen Kaleli,  İSO İlk 1000 sıralamasına girerek, Konya’nın ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı yapan firmaların başarılarının artarak devam etmesini dileyerek, yöneticilerini ve personelini tebrik etti.