"İsmailağa Camiası"ndan açıklama

"İsmailağa Camiası"ndan açıklama

Ahmet Ustaosmanoğlu:- "Birtakım şahısların ve kurumların daha önce orman arazilerini ve imkanlarını haksız iktisapları, hak ve hakikat davası güdenler için bir ölçü teşkil etmez"

İSTANBUL (AA) - Ahmet Ustaosmanoğlu, "birtakım şahıs ve kurumların daha önce orman arazilerini ve imkanlarını haksız iktisaplarının, hak ve hakikat davası güdenler için bir ölçü teşkil etmeyeceğini" belirtti.
Tanınmış din alimlerinden Mahmud Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, "İsmailağa Camiası" internet sitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, sükunet ve huzura her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde, birtakım çevrelerin camialarının yıllardır temsil ettiği hikmet ve irfan temelli büyük kazanımlarını yok etme çabası içerisinde olduğunu savundu.
Son günlerde yaşadıkları küçük meselelerin ve bu sebeple yaptığı açıklamanın gayesinden saptırılarak, kendi maksatları ve çıkarları istikametinde kullanılmak istendiğini kaydeden Ustaosmanoğlu, her hadiseden millet ve devlet krizi çıkarmayı fırsat sayan bu yolla Cumhurbaşkanı, hükümet ve devletin saygın kurumlarını yıpratmayı hedef haline getiren çevrelere bir kez daha seslenmeyi bir vazife addettiğini aktardı.
Adalet ve hukukun tecellisinin herkes için en büyük kazanım olduğunu vurgulayan Ustaosmanoğlu, şu görüşlere yer verdi:"Birtakım şahısların ve kurumların daha önce orman arazilerini ve imkanlarını haksız iktisapları, hak ve hakikat davası güdenler için bir ölçü teşkil etmez. Kendi şahsi meselelerini ümmetin ve cemaatin sorunları olarak ilan etmek ve masum insanları bilgi sahibi olmadıkları hususlarda taraf kılma çabaları asla tasvip edilemez. Son olarak muhterem babam hakkında yaptığım açıklama, kendisinin durumunu merak eden kardeşlerimizin bilgilendirilmesi maksadıyla yapılmıştır. Son yıllarda sıhhat şartları sebebiyle doktor tavsiyesine binaen şimdilik Çavuşbaşı'ndaki ikametgahında istirahat ettiğine dair beyanımın, bazı medya kuruluşları ve şahıslar tarafından suistimal edilmesi ve başka maksatla kullanılmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :