İşletim sistemi hazırlanıyor Çinli Huawei dünya devlerine rest çekti!

İşletim sistemi hazırlanıyor Çinli Huawei dünya devlerine rest çekti!

CNBC’nin haberine göre, Huawei CEO'su Huawei’nin kendi işletim sisteminin sonbahara kadar akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere hazır olacağını belirtti.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu işletim sisteminin uluslararası piyasalar için 2020’nin ilk ya da ikinci çeyreğinde hazır olacağını söyledi.

Richard Yu yalnızca Huawei’nin Google ve Microsoft ile iş birliğinin tamamen durması durumunda şirketin kendi yazılım sistemini geliştireceğini vurguladı.

Perşembe günü CNBC’ye konuşan Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, “Hala Microsoft Windows and Google Android işletim sistemine bağlıyız. Fakat bunu kullanamazsak, Huawei kendi B planını hazırlayacak ve kendi işletim sistemini kullanacaktır” dedi.

Geçtiğimiz hafta Huawei'nin Google’ın Android işletim sisteminden yararlanamayacağı fakat uygulanan ticari kısıtlamaların 90 günlüğüne askıya alındığı açıklanmıştı. Geçiş süreci boyunca Çinli şirket, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD'de üretilen kimi ürünleri satın almaya devam edebilecek.

Etiketler :