İşler'den "Zeytin Dalı Çarşısı" esnafına ziyaret

İşler'den "Zeytin Dalı Çarşısı" esnafına ziyaret

AK Parti Ankara Milletvekili İşler, ismi "Zeytin Dalı Çarşısı" olarak değiştirilen eski Amerikan Pasajı esnafını ziyaret etti- İşler:- "Bu gerçekten önemli ve anlamlı bir karar. Amerika Birleşik Devletleri, isim değişikliğinden gereken mesajı alacaktır"

ANKARA (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ismi "Zeytin Dalı Çarşısı" olarak değiştirilen eski Amerikan Pasajı esnafını ziyaretinde, "Amerika Birleşik Devletleri, isim değişikliğinden gereken mesajı alacaktır." dedi.

İşler, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, isim değişikliğinin hayırlı olmasını temenni etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin son yıllarda bölgede izlediği politikalara tepki olarak esnafın anlamlı bir isim değişikliğine gittiğini dile getirdi.

"Amerikan Pasajı" isminin esnaf tarafından "Zeytin Dalı Çarşısı" olarak değiştirildiğini anımsatan İşler, "Bu gerçekten önemli ve anlamlı bir karar. Amerika Birleşik Devletleri, isim değişikliğinden gereken mesajı alacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince pasajın açılışı yapıldı.

Açılışın ardından İşler ve beraberindekiler, pasaj esnafını gezerek onlarla bir süre sohbet etti.

Ankara'ın en eski pasajlarından olan ve İzmir Caddesi'ndeki bulunan "Amerikan Pasajı"nın ismi "Zeytin Dalı Çarşısı" olarak değiştirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :