İslami holdingleri de 'Paralel' yağmalamış: Konya Endüstri Holding'ten 11 trilyonu böyle götürmüşler!

İslami holdingleri de 'Paralel' yağmalamış: Konya Endüstri Holding'ten 11 trilyonu böyle götürmüşler!

2005 yılında Endüstri Holding’in yağmalandığı Konya merkezli operasyonu, eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün yönettiği ortaya çıktı.

Anadolu sermayesine yönelik batırma operasyonlarının arkasından da paralel yapı çıktı. 2005 yılında Endüstri Holding’in yağmalandığı Konya merkezli operasyonu, önceki gün himmet-kumpas soruşturmasında gözaltına alınan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün yönettiği ortaya çıktı. Operasyon sonrası holding yönetiminin pasifize edilip paralel yapıyla ilişkili A.T.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildiği, Avrupa’daki gurbetçilerden toplanan paralar ve şirket kasasındaki 11 trilyonluk nakit paranın 46 farklı banka hesabı üzerinden yapının şirketlerine aktarıldığı belirtildi. Dönemin Konya Emniyetindeki paralelcilerin de soruşturma kılıfıyla bu aktarımın üstünü örttüğü ifade edildi. Afrika’da faaliyet gösteren paralel yapıya ait ALM Altın ve Madencilik Şirketinin, holdingin Almanya’daki temsilciliğinden aktarılan para ile kurulduğu tespit edildi.

SORUŞTURMA, ELE GEÇİRME OPERASYONUNU PERDELEMEK İÇİN YAPILDI

Okyanus Şirketler Topluluğu’na ‘kumpas operasyonu’yla ilgili Konya merkezli 19 ilde başlatılan operasyonda gözaltına alınan eski Organize Şube Müdürü Anadolu Atayün’ün arasında olduğu şüphelilerle ilgili şok bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Adli kaynaklar Anadolu Atayün’ün Organize Şube Müdürü olduğu dönemde, Konya Emniyetinin Anadolu sermayesini ele geçirme ve batırma merkezi gibi çalıştığını, bu durumun yapılan bir ihbar başvurusu ile deşifre olduğunu belirtti. Okyanus şirketler grubuna yönelik kumpasa ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Konya Organize Şube Müdürü Anadolu Atayün tarafından 2005 yılında 6 farklı ilde eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği, Endüstri Holding Genel Kordinatörü Mustafa Ertekin’in de arasında olduğu üst düzey yöneticilerin tamamının tutuklandığı ifade edildi. “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” iddiasıyla başlatılan soruşturmanın fırsat operasyonuna dönüştürüldüğü, holdingin kurtarılacağı öne sürülerek Hollanda’da yaşayan A.T. isimli paralel yapı mensubunun Genel Koordinatörlüğe atanmasının sağlandığı belirtildi.

DÜZMECE İHBARLA OPERASYON DERİNLEŞTİRİLDİ

Adli kaynaklar, A.T.’nin başa geçirilmesi ile holdingin içinin boşaltıldığını, gurbetçi Türklerin haklarının gasp edilmesine engel olmak için düzenlendiği öne sürülen operasyonla yağmanın perdelendiğini ifade ettiler. Holdinge sızan paralelcilerin şirkete ait, arasında eski yönetimi zor durumda bırakacak düzemece belgelerin de bulunduğu yüzlerce klasör evrakı paralel polis eşliğinde bir depoya koyduğu, bir gün sonra ise isimsiz ihbarla Anadolu Atayün’e bağlı birimlere baskın yaptırıldığı ifade edildi. Kamuoyunda “şirketi soymuşlar” izlenimi vermek için oynanan oyunun o dönem basında, “5 ton evrağa göre Endüstri Holding batmamış batırılmış” şeklinde geniş yer bulduğu vurgulandı.

PARALELİN ALTIN ZAFİYETİ

A.T.’nin Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğüne getirilmesi sonrası, 46 şirket ve 20 fabrikaya ilişkin dondurulan hesapların açılması için ödeme planlaması yapmak yerine, haciz işlemlerinin başlatılmasını sağladığı ifade edildi. Bu dönemde 46 ayrı hesapla yurtdışına 11 trilyon para aktarıldığı, Avrupalı Türklerden toplanan paraların bulunduğu Avrupa Koordinatörlüğü kasasındaki paranın da yine aynı yapı aracılığıyla paralel yapının Sudan’da açtığı tabela şirkete gönderildiği tespit edildi. Kaynak aktarımı sonrası ALM Altın ve Madencilik şirketinin Afrika’da altın işine girdiği belirtildi
.

(Murat Alan- Yeni AKİT)