Islak imza, serbest tüketicinin tasarrufunu azaltıyor

Islak imza, serbest tüketicinin tasarrufunu azaltıyor

ANKARA (AA) - Elektrikte serbest tüketicilerin tedarikçi değiştirme sürecinde ıslak imza zorunluluğunun kaldırılmasıyla abonelerin yaklaşık 70 lira daha...

ANKARA (AA) - Elektrikte serbest tüketicilerin tedarikçi değiştirme sürecinde ıslak imza zorunluluğunun kaldırılmasıyla abonelerin yaklaşık 70 lira daha fazla tasarruf edebileceği bildirildi.

Elektrik tarifelerini karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme içerikli internet sitesi EnCazip'ten yapılan açıklamaya göre, tedarikçi değiştirme aşamasında ortaya çıkan maliyetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak serbest tüketiciye yansıtılmasının tasarruf oranını azalttığı belirtildi.

İşlemlerin tamamının internet ortamında yapılmasıyla tüketicilerin daha fazla tasarruf elde edebileceği vurgulanan açıklamada, serbest tüketici sözleşmelerinde evrak bürokrasisinin süreci zorlaştırdığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevcut uygulamalar çerçevesinde elektrik tedarikçisi değiştirirken, sözleşmelerin ıslak imzalı olması zorunlu tutuluyor. Talep edilen evrak sayısının fazla, evrakların karışık olması ve imzalı evrakların kargo masrafı gibi lojistik maliyetler tedarikçi değişikliği sürecini zorlaştırıyor. Başvuru başına 70 liraya varan bu maliyetler doğrudan ya da dolaylı olarak tüketicileri etkiliyor ve dolayısıyla tüketicilerin potansiyelden daha az tasarruf etmesine neden oluyor. Yani tüketicilerin tasarruf olarak elde edebileceği bu rakam kargo şirketlerine ya da bayilere ödeniyor. Ayrıca bu zorunluluk elektrik tedarikçilerinin tüketicilere ulaşmasını da zorlaştırıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :